Міфологічний вимір семантики ключового знака-символу в романах П. Загребельного “Диво” і “Первоміст” та І. Андрича “Міст на Дрині” - Білик, Н. (Слово і Час, 2009)
У статті висвітлюються нюанси тлумачення ключових образів-символів у позначених історичними проекціями романах П. Загребельного й І. Андрича. Увагу зосереджено на виявленні змістових домінант й урізноманітненні їхнього прочитання. У студії запропоноване увиразнення семантичної колоратури символів апелюванням до сформованого в міфології спектра можливих інтерпретацій, утвореного сконцентрованою в міфах ментальністю інших народів. Це дає змогу розглянути твори в ширшому контексті інонаціонального культурного досвіду.