Функціонування ненормативної лексики в українській і британській літературі в історико-культурному контексті - Клепуц, Л. (Слово і Час, 2009)
У статті зроблено аналіз функціонування ненормативної лексики в українській і британській художній літературі в різні історико-культурні епохи, крізь призму рецептивної естетики розглянуто приклади застосування стилістично-зниженої лексики в багатьох канонічних авторів від античності до наших днів на тлі офіційних заборон та соціокультурних табуювань.