Від романтизму до модернізму: Федір Заревич і його готична проза - Мельник, Л. (Слово і Час, 2009)
У статті проаналізовано оповідання Ф.Заревича “Чудний цвіт” як зразок готичного твору, тобто жанровий різновид літератури романтизму; визначено особливості української готичної прози, джерела її походження.