Побудова комплексних оцінок якості української інноваційної системи - Артеменко, В.Б.; Артеменко, Л.В. (Індуктивне моделювання складних систем, 2017)
Розглядаються методологічні підходи до побудови комплексних оцінок якості національної інноваційної системи (НІС) України на засадах ідей факторного аналізу та індуктивного моделювання. Сформовано ієрархічну систему базових критеріїв-індикаторів і статистичних показників якості НІС України. Наведено результати апробації запропонованих підходів на прикладі таких підсистем НІС, як державне регулювання, генерування знань і виробництво.