Онтології та їх значення для розвитку сучасних інформаційних технологій - Піднебесна, Г.А. (Індуктивне моделювання складних систем, 2017)
В роботі розглядаються онтології з точки зору їхнього місця в розвитку сучасних інформаційних технологій, причини виникнення онтологій, визначення, характеристики, проблеми та напрямки розвитку. Оглянуто приклади застосування онтологій в прикладних задачах в різних галузях інформаційних технологій.