Алгоритм перетворення відеопотоку для прискорення та оптимізації пошуку переміщення об’єкту - Гетьманець, О.І.; Гагарін, О.О. (Штучний інтелект, 2017)
У статті запропоновано алгоритм перетворення кадрів безперервного потоку відео для прискорення та оптимізації пошуку переміщення об’єкта в режимі реального часу. Сучасні широко розповсюджені системи відеонагляду виконують задачу пошуку руху у відеопотоці, але вони не завжди стійкі до неякісних вхідних даних і сповільнюються у разі обробки великих об’ємів даних за короткі проміжки часу. Запропонований у статті алгоритм розбиває процес пошуку переміщення об’єкта на етапи, на кожному з яких виконується перетворення кадрів відеопотоку, що покращує процес пошуку першого зрушення об’єкта та подальшого відслідковування його переміщення.