Менеджмент знань про ситуації у системах із ситуаційною обізнаністю - Микіч, Х.І.; Буров, Є.В. (Штучний інтелект, 2017)
Створення автономних інтелектуальних систем вимагає реалізації в них ситуаційної обізнаності, що використовує знання про ситуації. У роботі розроблено підхід, що базується на онтологічному поданні знань про ситуації для досягнення ситуаційної обізнаності у складних інтелектуальних системах, де об’єкти можуть знаходитись у кількох ситуаціях одночасно. Для спрощення вирішення задач менеджменту знань про ситуації запропоновано метод, що базується на використанні апарату неточних множин, коли інформація є неповною або неточно вираженою.