Управління породними потоками з метою мінімізації ентропійного впливу на оточуюче середовище - Бардась, А.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Запропоновано поняття «породний потік» для характеристики процесів розвитку шахти. Проаналізовано залежність між кількістю видобутого вугілля й обсягами виданої гірської породи. Досліджено вплив потужності пластів на вихід породи. Науково обґрунтовано рекомендації із застосування гірської породи для господарських потреб. Ключові слова: екологічні паспорти, вугільні шахти, використання породних відвалів.