Паралельний алгоритм розв’язування крайових задач на основі гібридних скінченно-граничноелементних апроксимацій - Гомон, К.О.; Дияк, І.І. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2016)
Розглядається використання паралельних обчислень при розв’язуванні задач теорії пружності методом декомпозиції області. Формулюється гетерогенна числова модель. В одній частині підобластей використовуються апроксимації методу скінченних елементів, а в іншій — прямого методу граничних елементів. Для розв’язування системи лінійних рівнянь розроблено паралельний алгоритм на основі методу спряжених градієнтів. Наведено результати апробації запропонованого підходу на модельному прикладі.