“Портрет митця замолоду”: штрихи до життєвого і творчого шляху Юрія Косача - Романов, С. (Слово і Час, 2009)
У статті йдеться про життя і творчість Юрія Косача в часи між двома світовими війнами. Крізь призму біографії автора, а також у контексті тогочасного західноукраїнського та еміграційного літературного процесу розглядається художній та публіцистичний доробок письменника.