Кодові криптосистеми для постквантового застосування - Кузнецов, О.О.; Пушкарьов, А.І.; Горбенко, Ю.І. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
Розглядаються кодові криптосистеми з відкритим ключем. В їх основі лежить маскування алгебраїчних блокових кодів з швидким (поліноміальної складності) алгоритмом декодування під випадковий лінійний блоковий код з NP-складним декодуванням. Наводяться оцінки стійкості, в тому числі, до квантового криптоаналізу, а також оцінки швидкодії в порівнянні з відомими криптосистемами.