Оптимізація перспективних алгоритмів симетричного блочного перетворення по критеріям швидкодії і стійкості - Лисицький, К.Є. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
Розглядаються принципи побудови шифру Rijndael, застосовані розробниками, що дозволили цього шифру зайняти лідируючі позиції в технологіях проектування та розробки блокових симетричних шифрів. Як друга прогресивна розробка відзначається шифр IDEA NXT. Наводяться результати аналізу перспективності рішень, прийнятих у цих розробках.