Система автоматизованого проектування інтерактивної взаємодії оператора комп’ютеризованого керування багатопараметричним об’єктом на основі образно-кластерної моделі - Пітух, І.Р.; Процюк, Г.Я.; Процюк, В.Р.; Албанський, І.Б. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
Роботу присвячено синтезу структури образно-кластерної моделі інтерактивного моніторингу станів багато параметричних об’єктів керування на основі системи автоматизованого проектування (САПР) алгоритму розпаралеленого опрацювання статистичних даних та кореляційних характеристик технологічних об’єктів.