Масштабні атаки на децентралізовані системи, що побудовані на однорангових пірингових мережах - Стеценко, П.І. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
Представлені сценарії масштабних атак на децентралізовані системи на прикладі криптовалюти Bitcoin, які основані на вразливостях протоколу BGP та надмірній централізації першого рівня архітектури даних систем.