Розробка алгоритму формування перехідних процесів двигуна постійного струму з послідовним збудженням - Нікорюк, М.С.; Карпенко, В.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
У роботі розглянуті принципи формування перехідних процесів в системах автоматичного керування двигунів постійного струму з послідовним збудженням. Розроблений алгоритм формування напруги живлення дозволяє отримати бажаний закон зміни моменту двигуна, що обмежує динамічні навантаження в елементах кінематичних ланок.