Комп'ютерне моделювання системи обробки шумових сигналів на фоні негаусових завад - Палагін, В.В.; Палагіна, О.А.; Зорін, О.С. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
Проведено моделювання системи зв’язку з застосуванням шумових сигналів при модуляції параметрів негаусових випадкових процесів. Синтезовані алгоритмів обробки шумових сигналів при застосуванні поліноміальних розв’язувальних правил, оптимальних по моментному критерію якості верхніх границь ймовірності помилок. Запропоновані нові математичні моделі шумових сигналів, розроблені методи та алгоритми їх обробки. Проведено моделювання системи зв’язку у віртуальному середовищі Simulink, наданий аналіз отриманих результатів.