Конфліктний перерозподіл ресурсного простору: оцінка швидкості збіжності мір захоплених територій - Веригіна, І.В.; Бузинний, О.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2016)
Досліджується модель про конфліктний перерозподіл ресурсного простору (території) між парою опонентів у випадку нескінченого фрактального подрібнення простору. Доведено існування граничних значень мір Лебега захоплених опонентами територій, дано оцінку цих мір за допомогою функції розподілу стандартного нормального розподілу. Встановлено зв’язок між кроком подрібнення та заданою точністю наближення мір захоплених територій до своїх граничних значень. За допомогою комп’ютерного моделювання одержано графіки, що демонструють поведінку мір захоплених територій із збільшенням кроку подрібнення.