Магнітореологія розведених суспензій у крові - Мельник, О.О.; Лісовська, В.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2016)
У рамках структурно-феноменологічного підходу отримані реологічні рівняння стану розведеної суспензії у крові недеформівних осесиметричних магніточутливих частинок. Як реологічна модель несучої рідини та гідродинамічна модель зважених частинок використовуються рідина В. К. Стокса з моментними напруженнями та тривісна гантель, відповідно. На основі отриманих результатів досліджено вплив зовнішнього магнітного поля на реологічну поведінку суспензії, що розглядається.