Порогова стратегія керування системою з обмеженнями на число спроб почати обслуговування - Прищепа, О.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2016)
У роботі розглядається задача оптимального керування інтенсивністю вхідного потоку для системи типу M/M/c/∞ з обмеженим числом спроб почати обслуговування. Для даної системи використовується порогова стратегія керування. Знайдено ефективний алгоритм підрахунку стаціонарних ймовірностей та явний вигляд функціоналу якості в стаціонарному режимі.