Кантовский проект конституционализации международного права. Есть ли у него будущее? - Хабермас, Ю. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2007)
Вступна доповідь на ХХII Всесвітньому конгресі з філософії права і соціальної філософії «Право і справедливість в глобальному суспільстві», в якій автор (1) пояснює кантіанський проект «космополітичного правопорядку»; (2) оцінює перспективи для модифікованого космополітизму в світлі історії міжнародного права і (3) обґрунтовує переваги проекту конституціоналізації міжнародного права порівнянно з конкуруючими проектами домінування грубої сили над правом і моралізації міжнародної політики, що визначається етосом супердержави. Переклад російською мовою, з дозволу автора, професора С. І. Максимова.