Оптимізація лінійної класифікації сигналів засобами збурення псевдообернених матриць - Кудін, Г.І. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2017)
З використанням засобів збурення псевдообернених матриць запропонована схема оптимізації лінійної класифікації сигналів. Алгоритми оптимального перетворення окремих компонент векторів простору ознак у ряді випадків дозволяють розв’язувати задачу класифікації залишаючись у рамках лінійної моделі. При невдачі такого підходу приводиться алгоритм кусково лінійної класифікації.