Алгоритм перевірки на коректність моделі сплайнової регресії - Савкіна, М.Ю. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2017)
Побудовано алгоритм перевірки на коректність моделі двофазної лінійної регресії з невідомою точкою перемикання у випадку, коли треба зробити вибір між такою моделлю та лінійною. Алгоритм заснований на загальних принципах перевірки статистичних гіпотез у регресійному аналізі.