Використання r-алгоритму для розв’язання квадратичної ELD-задачі - Стецюк, П.І.; Фесюк, О.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2017)
Розглядається r(α) -алгоритм з адаптивним кроком. Його програмна реалізація на мові octave застосована для розв'язання задачі оптимального добового завантаження енергосистеми (ELD-задача). Описано результати обчислювального експерименту для енергосистеми з 10, 12 та 40 енергоблоками.