Оптимізаційні методи розв’язування систем Ax=b з погано зумовленими матрицями - Абрамчук, В.С.; Абрамчук, І.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2017)
Досліджені проблемні задачі, пов'язані з оцінкою похибок у розв’язках зашумлених систем, мінімізацією похибок обчислень при гауссових перетвореннях, прискоренням швидкості збіжності ітераційних методів.