Моделювання теплового поля пластини під впливом рухомого джерела тепла - Клименко, В.А.; Білоус, Д.О. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2017)
Запропонована математична модель описує тепловий стан поверхні пластини в результаті дії рухомого джерела тепла із заданою, залежною від часу, інтенсивністю випромінювання. При побудові математичної моделі такого процесу розглядалась нелінійна задача теплопровідності. Розподіл поля температур знаходиться методом розділення змінних у рівнянні параболічного типу. Модель враховує перерозподіл температурного поля при виході теплового джерела за межі поверхні пластини.