Особливості температурної залежності кінематичної зсувної в’язкості фторпохідних бензолу - Маломуж, М.П.; Руденко, О.П.; Хлопов, А.М.; Ягупольський, Л.М. (Відділення фізики і астрономії НАН України, 2010)
В роботi дослiджено температурну залежнiсть кiнематичної зсувної в’язкостi десяти фторпохiдних бензолу. Експериментальнi значення отримано в температурному iнтервалi (293–363) K. Показано, що температурна залежнiсть бiльшостi з дослiджених рiдин має той самий характер, що у бiльш простих за структурою бензолi та аргонi. Отримано формулу, яка адекватно описує поведiнку в’язкостi фторпохiдних бензолу. Встановлено, що лише в’язкiсть 1,3-бiстрифторметилбензолу має активацiйний характер.