Застосування методів стохастичної оптимізації для дослідження трансформаційних процесів в економіці - Сергієнко, І.В.; Михалевич, М.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2004)
Узагальнено досвід застосування стохастичних оптимізаційних моделей протягом останнього десятиліття для дослідження перехідної економіки та підтримки прийняття управлінських рішень. Розглянуто моделі фіскальної політики, формування інвестиційних пріоритетів та експортно-імпортної діяльності. Показано, як існуючі методи стохастичної оптимізації можна використовувати для розрахунків за цими моделями при різних припущеннях щодо природи ризику та невизначеності.