Задачі оцінювання параметрів у гільбертовому просторі для диференціальних рівнянь в умовах невизначеності - Наконечний, О.Г.; Марценюк, В.П. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2004)
Розглянуто задачу ідентифікації параметрів диференціальних рівнянь, заданих у гільбертовому просторі. Встановлено умови існування розв’язків задачі, які збігаються з умовами неперервної залежності розв’язків диференціальних рівнянь від параметрів. Побудовано конструктивний алгоритм розв’язування задачі ідентифікації у гільбертовому просторі, що зводиться до відповідної крайової задачі. Запропоновано спосіб її зведення до задач Коші та розглянуто один частковий випадок, який допускає розв’язок задачі не лише в операторному вигляді.