Дослідження задач знаходження оптимального розподілу між підприємствами - Яковлева, А.П.; Курдуп, І.О. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2016)
Розглянуто задачу розподiлу ресурсiв мiж пiдприємствами різних галузей у складі одного економічного конгломерату. Наведено різні способи постановки задачі та введення вихідних даних з урахуванням можливості побудови власних функцiй вiддачi, керувальної дії та часу. Ключовим методом розв’язання задачі є апарат динамiчного програмування Беллмана [1]. Досліджено альтернативну фор-малізацію задачі, у якій фазові і керувальні змінні можуть набувати нескінченної кількості значень, що унеможливлюють застосування стандартних для динамічного програмування таблиць, що призводить до необхідності аналітичних розрахунків. Запропоновано обмеження, які зводять функції віддачі до вигляду, що задовольняє умови виробничих функцій.