Застосування епіполярної геометрії для стереоскопічного анализу корональної хвилі - Павлюк, Ю.Р.; Подладчікова, О.В.; Подладчіков, В.М. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2016)
Досліджено EUV хвилі за допомогою епіполярної геометрії. EUV хвиля ще досі вивчається і щодо неї існує чимало гіпотез. Відновлення просторової структури EUV хвилі дало б змогу пояснити її походження, фізичну природу та оцінити кінематичні характеристики. Запропоновано підхід, що грунтується на епіполярній геометрії для ідентифікації та узгодження об’єктів за стереозображеннями з космічних апаратів і визначення висоти хвилі. Показано, що є сегменти фронту хвилі, для яких задача встановлення відповідності стає некоректною і вироджується.