Розрахунки хвильових функцій nd-системи, фаз і перерізів nd-розсіяння з використанням модифікованих рівнянь Фаддєєва і методу гіперсферичних функцій - Ковальчук, В.І.; Козловський, І.В.; Тартаковський, В.К. (Відділення фізики і астрономії НАН України, 2010)
Розраховано хвильовi функцiї nd-системи, а також фази i перерiзи nd-розсiяння при енергiях, нижчих за порiг розвалу дейтрона. Виходячи з модифiкованих рiвнянь Фаддєєва, що одержанi у нашiй попереднiй роботi для повної хвильової функцiї, ми видiлили найбiльш складну її частину, яка описує рух трьох нуклонiв в областi взаємодiї, i розклали її у ряд по гiперсферичним полiномам з K = 0; 1; 2. Для коефiцiєнтiв розкладу (радiальних функцiй вiд колективної змiнної) складено систему одновимiрних iнтегральних рiвнянь, яку потiм було чисельно розв’язано для енергiй нейтрона 2,45, 3 i 3,27 МеВ. У розрахунках використовували локальнi NN-потенцiали Малфлi–Тьона i Хюльтена. Результати обчислень фаз i перерiзiв nd-розсiяння задовiльно узгоджуються з вiдповiдними експериментальними даними.