Визначення потужностей за несиметричних режимів трифазних мереж із заземленою нейтраллю - Бурбело, М.Й.; Мельничук, С.М. (Технічна електродинаміка, 2015)
В статті обгрунтовано доцільність застосування комплексних та миттєвих потужностей, що характеризують несиметричність режиму трифазної мережі із заземленою нейтраллю за зворотною та нульовою послідовностями. Показано, що несиметричність режиму за зворотною послідовністю доцільно характеризувати комплексними і миттєвими умовними потужностями зворотної послідовності. Отримано вирази для комплексних і миттєвих умовних потужностей, що характеризують несиметричність режиму трифазної мережі із заземленою нейтраллю за зворотною та нульовою послідовністями. Установлено зв’язок миттєвих умовних потужностей з напругами і струмами прямої, зворотної та нульової послідовностей.