Оптимізація фізико-механічних властивостей матеріалу анодів паливних комірок - Василів, Б.Д.; Подгурська, В.Я.; Бродніковський, Є.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Проаналізовано вплив структурних перетворень у нікелевій фазі під час однократного відновлення та відновлювально-окиснювального (redox) циклування за температури 600°С на формування рівнів міцності та електропровідності кераміки YSZ–NiO для анодів-підкладок твердооксидних паливних комірок, отриманої за технологією плакування порошку YSZ оксидом нікелю. Після redox-обробки одержано структуру, що забезпечує поліпшені фізико-механічні характеристики матеріалу.