Зміни стереотипів харчування у сучасних школярів - Ковтюк, Н. І. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
Метою дослідження був аналіз харчування дітей шкільного віку та його взаємозв’язків з якістю життя. Показники якості життя дітей оцінені за генеричною анкетою CHQ-SF та за власною анкетою, що вивчала фізіологічні та соціальні аспекти функціонування, характер та стереотипи харчування. Було обстежено 172 пари (батьки та діти шкільного віку). Проведено вивчення характеру та якості харчування дітей. Виділено основні стереотипи харчування. Проаналізовано кореляційні зв’язки між характером харчування та окремими напрямками оцінки якості життя. Виявлено, що у сучасних школярів домінують аномальні стереотипи харчування з незбалансованістю добового раціону, що взаємопов’язано із зниженням показників якості життя дітей.