Дослідження впливу мікродисперсних наповнювачів на фізико-механічні властивості епоксикомпозитів - Букетов, А.В.; Скирденко, В.О. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Оптимізовано склад адгезійного і функціональних поверхневих шарів для формування двошарових покривів з поліпшеними адгезійними, фізико-механічними і теплофізичними властивостями. Встановлено, що для формування адгезійного шару доцільно вводити частинки карбідної шихти за вмісту q = 15…20 m.p. на q = 100 m.p. епоксидного олігомера, а для поверхневого шару покриву з поліпшеними фізикомеханічними властивостями необхідно використовувати як наповнювач залізний сурик за вмісту q = 40…50 m.p.