Аналіз низькочастотних коливань в енергосистемі з використанням вейвлет-перетворення - Марченко, А.А.; Тимохін, О.В.; Тимохіна, А.О. (Технічна електродинаміка, 2015)
Робота присвячена питанням математичного аналізу низькочастотних коливань, що можуть виникати в електроенергетичних мережах при значних збуреннях. Зокрема розглянуто класичний підхід, що ґрунтується на використанні математичного апарату перетворень Фур’є, та більш сучасний, що ґрунтується на використанні математичного апарату вейвлет-перетворень. У роботі проведено аналіз реальних даних, отриманих з пристроїв системи моніторингу перехідних режимів, із використанням вищезазначених математичних апаратів та проведено порівняльний аналіз обох підходів, зокрема їхніх переваг та недоліків.