Вплив ультразвукової обробки на властивості пірофіліту та термодинамічні і кінетичні закономірності його інтеркаляції літієм - Балабан, О.В.; Григорчак, І.І.; Кондир, А.І. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Вивчено вплив ультразвукової обробки пірофіліту в різних середовищах на його структуру та перенесення заряду. Проаналізовано ініційовані акустичною дією залежності зміни вільної енергії Ґіббса, опору перенесенню заряду і ємності шару Гельмгольца від кількості “гостьового” літію х. Показано, що особливістю інтеркаляційної кінетики в LixAl₂(OH)₂[Si₂O₅]₂ є аномально високі коефіцієнти дифузії катіонів літію для всіх досліджених значень х.