Дослідження впливу елементного складу систем кристалізації на технологічні властивості, морфометричні характеристики, форму проекції зерен та однорідність шліфпорошків синтетичного алмазу - Петасюк, Г.А.; Бочечка, О.О.; Лавріненко, В.І.; Чернієнко, О.І.; Ільницька, Г.Д.; Білоченко, В.П.; Смирнова, А.В. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2017)
Розглянуто системи кристалізації алмазу Fe–Si–C, Ni–Mn–C та Mg–Zn–B–C. Досліджено вплив елементного складу систем кристалізації на характеристики і технологічні властивості шліфпорошків синтетичного алмазу, отримуваних із продукту синтезу. Проаналізовано взаємозв’язок систем кристалізації, характеристик і технологічних властивостей шліфпорошків та ефективності виготовленого на їх основі абразивного інструменту.