Електрохімічні властивості ПЕО-покривів на магнієвому сплаві AZ31, виготовленому за різними технологіями - Похмурська, Г.В.; Клапків, М.Д.; Посувайло, В.М.; Студент, М.М.; Мюкліх, С.; Оздемір, I. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Досліджено структуру та електрохімічні властивості сплаву AZ31, отриманого двовалковою прокаткою, методами екструдування та тіксоформування, у вихідному стані та з оксидокерамічними покривами, синтезованими в електролітній плазмі. Встановлено, що за різних технологій виготовлення в ньому формуються інтерметалідні включення Mg17(Al, Zn)12 різних розміру та форми, найбільші з яких переходять в оксидокерамічний ПЕО-покрив та відіграють роль катодів під час корозії. Сплав, виготовлений методом тіксоформування, має найвищі електрохімічні характеристики у вихідному стані і з покривами. Незалежно від способу отримання листів плазмоелектролітні оксидні покриви підвищують корозійну тривкість сплаву на 2–3 порядки.