Динаміка процесів ліпопероксидації та стан клітинних мембран за умов адреналінової кардіопатії - Алексевич, К.О.; Фіра, Л.С.; Лихацький, П.Г.; Грималюк, О.І. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
Встановлено, що за умов ураження міокарду щурів адреналіном в дозі 0,5 мг/кг маси тіла активуються процеси ліпопероксидації, які досягають максимуму через 48 год від початку експерименту. Це призводить до цитолізу мембран еритроцитів та плазматичних мембран кардіоцитів, на що вказує еритроцитарний індекс інтоксикації та підвищення активності аспартат- та аланінамінотрансфераз.