Літолого-фаціальна мінливість середньоеоценових відкладів Українських Карпат - Гаєвська, Ю.; Попп, І. (Інститут геологічних наук НАН України, 2008)
Наведено нові дані літолого-фаціального і мінералого-петрографічного вивчення псамітових порід вигодської світи середнього еоцену та її фаціальних відмін Українських Карпат. Зроблено висновки про літологічні умови поширення в них різних типів порід-колекторів вуглеводнів. Так, з пластами масивних пісковиків, типових для вигодської світи, можуть бути пов’язані зони порід-колекторів порового типу, а у товщах, що характеризуються ритмічним перешаровуванням пісковиків, алевролітів і аргілітів, слід прогнозувати появу змішаних порід-колекторів.