Фармакокінетика ¹⁴С-етилового естеру ібупрофену за умов його перорального введення - Кравченко, І.А.; Александрова, О.І.; Кірєва, М.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
Синтезовано ¹⁴С-етиловий естер ібупрофену (8,98·10⁸ Бк/моль) і вивчено вміст ¹⁴С-матеріалу в органах та тканинах мишей після перорального введення. Відмічено, що вміст ¹⁴С-матеріалу у крові, мозку, нирках та жировій тканині досягає свого максимального значення через 1 годину, та у печінці – через 3 години з моменту введення. Швидка фаза зниження триває до 12 години з моменту введення. Показники середнього часу утримання свідчать про повільний процес елімінації дослідженої речовини з організму експериментальних тварин, тому, навіть, через 48 годин спостерігається наявність естеру ібупрофену в органах і тканинах.