Електронно-мікроскопічне вивчення верхньоюрських криптокристалічних вапняків Передкарпатського прогину в контексті їх генезису - Мороз, М.В.; Мороз, П.В.; Пермяков, В.В. (Інститут геологічних наук НАН України, 2008)
На основі електронномікроскопічного вивчення верхньоюрських криптокристаллічних вапняків Передкарпатського прогину вперше виділено два типи реплік з поверхні сколу: блоковий і агрегатнозгладженоблоковий. В останньому виявлені релікти студенистоподібних ниток синьо-зелених водоростей, які дають підстави стверджувати про біохемогенний генезис порід, що сформувалися в умовах припливно-відпливних обмілин давнього шельфа Карпато-Подільського сегменту континентальної окраїни океану Тетіс у водах з підвищеною солоністю.