Дія неосесиметричного динамічного навантаження на коловий отвір у пружній нескінченній площині - Онишко, Л.Й.; Сенюк, М.М.; Біда, Н.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Отримано розв’язок плоскої динамічної задачі теорії пружності про дію неосесиметричного навантаження на краю колового отвору в нескінченній площині. Для розв’язування задачі використано модифікований метод скінченних різниць за часом та метод рядів Фур’є за кутовою змінною. Знайдено розподіл напружень та числово розраховано концентрацію напружень на краю колового отвору залежно від часу за різних коефіцієнтів Пуассона для розподіленого за певним законом навантаження.