Пружна взаємодія отвору та поверхневих радіальних тріщин різної довжини в ізотропній пластині - Довбня, К.М.; Крупко, Н.А. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Розглянуто взаємовплив чотирьох поверхневих тріщин і кругового отвору в тонкій ізотропній пластині. Для розв’язання задачі використано метод граничних інтегральних рівнянь та модель лінійних пружин. Систему граничних інтегральних рівнянь для цієї задачі розв’язано числово методом механічних квадратур. Встановлено взаємовплив дефектів за їх близького розташування. Обчислено коефіцієнти інтенсивності напружень у вершинах тріщин і коефіцієнти концентрації напружень на контурі отвору.