Нормативно-технічне регулювання якості напруги в електричних мережах з джерелами розосередженої генерації - Жаркін, А.Ф.; Новський, В.О.; Палачов, С.О. (Технічна електродинаміка, 2016)
Проаналізовано сучасний стан міжнародної та української нормативних баз, які встановлюють вимоги щодо показників якості напруги в електричних мережах з джерелами розосередженої генерації. На основі аналізу досвіду європейських країн запропоновано відповідні заходи, що сприятимуть широкому впровадженню в Україні джерел відновлюваної енергії різної потужності за умов забезпечення належної якості напруги.