Шляхи підвищення економічності споживання електричної енергії в житловому секторі - Мартинюк, О.В. (Технічна електродинаміка, 2016)
Робота присвячена аналізу та моделюванню споживання електроенергії в житловому секторі. Проведено аналіз тарифної політики в Україні, чисельно показано переваги використання двозонного обліку електроенергії на прикладі окремої квартири. Побудовано математичну модель електроспоживання квартири із урахуванням впливу календарних, метеорологічних та астрономічних факторів. Використання моделі дозволяє виконувати прогнозування місячного споживання електроенергії у квартирі та кількісно оцінити ефективність заходів із енергозбереження.