Фації ламінованих баденських гіпсів у Кудринцях над Збручем (Західна Україна) - Перит, Т.М.; Перит, Д.; Побережський, А. (Інститут геологічних наук НАН України, 2008)
У Кудринцях, розташованих у крайній периферійній частині баденського евапоритового басейну, вище строматолітових гіпсів, але нижче ратинських вапняків виявлено товщу ламінованих гіпсів. Ламінованість гіпсів рідко є рівномірною і її супроводжують ерозійні поверхні, хвиляста та лінзовидна ламінація, ізольовані скісноверствуваті більш грубозернисті лінзи поміж дрібнозернистих відкладів, а також деформаційні структури, утворені в результаті пластичного деформування та брекчіювання груп ламін (in situ). Групи горизонтально залягаючих ламін часто перешаровуються з групами, які проявляють деформаційні властивості, що вказує на седиментаційний генезис цих порушень, викликаних, правдоподібно, землетрусами, пов’язаними з активізацією розломів, що оточують Коломийську западину.