Мінеральний склад глин кам’яної солі міоценових евапоритів Карпатського регіону України - Яремчук, Я.В.; Гринів, С.П. (Інститут геологічних наук НАН України, 2008)
Узагальнення наших (33 проби) і літературних даних для Карпатського регіону України свідчить, що глинисті мінерали евапоритів галітової стадії галогенезу крім гідрослюди та хлориту, містять змішаношаруваті утворення – гідрослюдамонтморилоніт у кам’яній солі воротищенської світи (егер-еггенбург) і хлорит-монтморилоніт, а також монтморилоніт, коренсит та домішку гідрослюди-монтморилоніту у відкладах тираської та тереблинської світ (баден). Асоціація глинистих мінералів тираської та тереблинської світ пов’язана з баденським вулканізмом.