Літолого-фаціальна характеристика алевро-піщаних порід продуктивних пачок (горизонтів) турнейського ярусу нижнього карбону мехедівсько-луценківсько-свиридівського структурного вузла - Іванишин, В.А. (Інститут геологічних наук НАН України, 2008)
На підставі макро- і мікроскопічного вивчення керну з продуктивних пачок (горизонтів) турнейського ярусу в розрізах Мехедівської свердловини 1, Луценківської 4 і Свиридівських 2, 3, 4, 5 встановлено, що накопичення турнейських відкладів відбувалося в умовах дуже частої зміни знаку тектонічних рухів, що відбилося на їх структурі, текстурі і мінеральному складі. Уламковий матеріал пісковиків і алевролітів не відсортований і не обкатаний. Вони містять численні відбитки обвуглених решток рослин, стебел, кори, вуглисту речовину, мають різноманітну шаруватість. Осадки накопичувалися переважно в континентальних умовах.